Voor onze trouwe Marcellekes-liefhebbers: Om ervoor te zorgen dat we de kwaliteit van jullie favoriete notenbroodje kunnen blijven waarborgen, is er vanaf april 2024 een noodzakelijke prijsaanpassing.

Over ZEMEL

Zemel werkt met lokale producten en vormt deze op ambachtelijke wijze om tot brood en banket met een authentieke smaak. We staan dicht bij onze leveranciers om samen met hen het beste van onszelf te geven.
Het brood in de bakkerij wordt gemaakt met zuurdesem, waardoor de broden gemakkelijker verteerbaar zijn en er geen andere basisingrediënten zijn dan meel, water en zout. Het ambachtelijke proces begint al meer dan 24u voor het brood uiteindelijk uit de steenoven komt. We werken bewust kleinschalig om snel te kunnen inspelen op de prachtige grillen van de wilde gisten en verspilling tegen te gaan.
Alles wordt met veel aandacht gekneed, gevormd en gebakken in de microbakkerij op de zolder van onze woning in Glabbeek, het hart van het Hageland. (België)

Waarom Zuurdesem?

Zuurdesem is niets meer dan een mengsel van water en meel waar wilde gisten uit de omgeving in symbiose met elkaar leven. Deze manier van brood bakken bestaat al meer dan 6000 jaar (het is zelfs ouder dan metaal!) en werd wat minder populair door de industriële revolutie en de productie van commerciële gist. Het is echter een natuurlijke manier van brood bakken waarbij het deeg fermenteert en je lichaam gemakkelijker de granen kan verwerken. Mensen met een gluten intolerantie verteren dit soort broden hierdoor vaak ook beter.
Winkelmandje0
Er zitten geen producten in je winkelmandje!
Doorgaan met winkelen
0